Пршут

.  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .
С О С Т А В

•  Леб со семки 44%,
•  растителен намаз 18%,
•  печеница 16%,
•  кашкавал 16%,
•  пиперка 6%.
.  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .
А Л Е Р Г Е Н И
Глутен, млечни протеини, соја.
Може да има трагови од сусам, синап.

.  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .
НУТРИТИВНИ ВРЕДНОСТИ/ 100гр
Енергетска вр.  273.1 Kcal/ 1142.6 KJ
Протеини  16.45 %
Јаглехидрати 30.20 %
Заситени масни киселини 2.74 %
Незаситени масни киселини 6.06 %
.  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .